SCENER FRA HERLUFSHOLM
GAVE TIL AFGANGSELEVER

En bevægelig skulptur, der åbner op for nye perspektiver, med forankring i den oprindelige arkitektur
. Herlufsholm Skole, der blev grundlagt i 1565 emmer af historie. 

De gamle, markante bygninger udstråler en soliditet og værdighed, der signalerer, at her bliver der værnet om traditionerne imod tidernes omskiftelighed. 
Arkitekturen signalerer en respekt for traditionen, hvor historiske lag fletter sig ind og ud af hinanden.

"DET ER MED STOR FORNØJELSE, AT VI HAR SAMARBEJDET MED KOLEKTO OM SCENER FRA HERLUFSHOLM. DET ER EN GAVE, VI TIL BÅDE TRANSLOKATION OG DIMISSION HAR GIVET TIL UDVALGTE ELEVER, OG DEN BESTÅR AF OTTE SILHUETTER AF BYGNINGER FRA HERLUFSHOLM SOM KOLEKTO HAR TEGNET TIL OS"

Mikkel Herlufsholm, rektor Herlufsholm


Vi har i samarbejde med Rektor, Mikkel Kjellberg, udvalgt en række facademotiver fra Herlufsholm skole, der kan bygges sammen, som silhuetter på kryds og tværs af hinanden.

Silhuetterne, med brudstykker af Herlufsholms forskellige facader, tager udgangspunkt i skolens oprindelige arkitektur. Når facaderne flettes sammen på nye måder, opstår nye scener og perspektiver, som en bevægelig skulptur, der åbner og forandrer sig. De nye strukturer, der opstår når facaderne bygges sammen på nye måder er således forankret i den oprindelige arkitektur.  Hermed er den karakteristiske stemning og Herlufsholmske atmosfære altid genkendelig når nye sammensætninger formes ud af de oprindelige strukturer.

Vi håber at det fundament, Herlufsholm som skole og dannelsesinstitution har skabt, vil være et anker, inspirationskilde  og fælles referenceramme, når de færdig uddannede elever skal ud i verden, hvor de skal bygge nye veje og løsninger til samfundets udvikling og udfordringer.

Skulpturen er håndlavet i Danmark, af bæredygtige materialer.
Bygningens silhuetter kan stå som et dekorativt objekt i hjemmet, som en kærlig hilsen fra Herlufsholm og et evigt minde fra tiden på en af Danmark og Verdens mest historiske skoler.Se andre specielle samarbejder her